Dansk Politi Vælger Alligevel At Undersøge 'Scandinavian Star'

D. 13.06.2019
Image: Kat Wilcox

Selvom Københavns Politi tidligere har afvist at se på sagen om Scandinavian Star, vælger de nu alligevel at se nærmere på en række anklager, beretter avisen Danmark om.

Den 8. januar i år afviste Københavns Politi at gå ind i sagen om den påståede mordbrand på Scandinavian Star i 1990, men nu viser det sig, at politiet alligevel er begyndt at efterforske sagen.

Det beretter avisen Danmark i hvert fald om. Konklusionen er foretaget med afsæt i et svar, som formand for de overlevendes og pårørendes støttegruppe, Mike Axdal, har modtaget.

Dette svar kom i forbindelse med, at foreningen klagede over, at de overlevende og de efterladte til de 159 personer, der mistede livet i branden, ikke er blevet tildelt bistandsadvokater.

Ifølge avisen Danmark skulle det tydeligt og indiskutabelt i svaret til Mike Axdal fremgå, at Københavns Politi p.t. efterforsker sagen.

Dorthe Vejsig, som står bag svaret til Mike Axdal, har endnu ikke svaret på opfølgende spørgsmål fra forskellige medier. I stedet har kommunikationschef for Danmark, Mikkel Thastum, udtalt følgende til avisen Danmark:

“Vi kan bare konstatere, at der blev anmeldt en række personer sidste år; det bliver der kigget på.”

Støttegruppen har igennem det seneste års tid forsynet politiet med en række anmeldelser og nye oplysninger i sagen, og dette må være forklaringen på, hvorfor politiet alligevel vælger at efterforske sagen, selvom de udelukkede dette i januar.

Relaterede indlæg
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…