DFDS Har Netop Sikret Sig Nybygget Skib Til Middelhavet

D. 03.01.2019
Image: DFDS Press

Det nybyggede ro/ro-skib, ‘Alf Pollak', som i begyndelsen var øremærket til Tirrenia og siden Cobelfret, er nu indsat i DFDS’ netværk i Middelhavet.

Lige før jul meddelte DFDS, at rederiets første to mega ro/ro-skibe, som i år leveres fra Jinling-værftet i Kina, skal beskæftiges i Middelhavet.

Nu har den danske shortsea-operatør allerede øget kapaciteten i Middelhavet, da denne for nyligt sikrede sig charteren på nybygningen ‘Alf Pollak’, som også skal operere i Middelhavet.

Alf Pollak er et nybygget ro/ro-skib, der var meldt afsat til først italienske Onorato Armatori (Tirrenia) og sidenhen Benelux-rederiet Cobelfret. Trods dette tyder alting på, at det ender hos DFDS.

På nuværende tidspunkt ejes skibet af det norske selskab Siem Group, der står bag byggeværftet FSG.

Dette selskab er også kontrahenten bag de to bareboat-skibe ’Tulipa Seaways’ og ’Gardenia Seaways’, som DFDS forrige år tog levering af til korridoren mellem UK og kontinentet.

‘Alf Pollak’ er ikke DFDS’ eneste investering

Ifølge Shippax styrkes DFDS’ flåde ud fra Tyrkiet ligeledes med charterskibet ’Fionia Seaways’, der netop nu er undervejs mod Tulza i Tyrkiet.

Kort før jul indgik DFDS og Ekol Logistics en aftale om en markant udvidelse af samarbejdet om transport af fragtenheder på DFDS’ ruter, som forbinder Tyrkiet med Italien.

Hvis dit kendskab til Ekol Logistics er begrænset, kan jeg fortælle, at der er tale om en virksomhed, som leverer transport- og logistikløsning for fragt mellem primært Tyrkiet og Europa. Selskabet er en af Tyrkiets førende logistikvirksomheder.

U. N. Ro-Ro’s flåde bestod ved overtagelsestidspunktet sidste år af 12 moderne ro/ro-skibe, der designmæssigt minder om ’Alf Pollak’ samt ’Tulipa Seaways’ og ’Gardenia Seaways’.

DFDS opgraderer gennem 2019 de resterende skibe fra U.N. Ro-Ro med scrubbere. Aktuelt er 'Cemil Bayülgen' under færdiggørelse efter scrubberinstallation og forlængelse ved Gemak Shipyard i Tyrkiet.

Tak til Moodings

Ovenstående artikel er blevet udarbejdet med hjælp fra møbelforhandleren Moodings. Kender du ikke Moodings, kan vi fortælle, at der er tale om en møbelforhandler, som sælger moderne designmøbler.

Hos Moodings finder du lækkert interiør. De har et hav af fede mærker repræsenteret i shoppen, blandt andet House Doctor, Bloomingville og Normann Copenhagen.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…