Europæisk Offshore-vind Forventes At Vokse Med 400% Inden 2030

D. 03.04.2019
Image: Jumpstory.dk

Wind Europe, der er en brancheforening, formoder, at markedet for offshore vindmøller i Europa vil blive firedoblet inden for de næste 11 år, altså inden 2030. Storbritannien og Holland er i høj grad med til at bidrage til denne vækst.

På nuværende tidspunkt ligger det europæiske niveau for installeret kapacitet på 18,5 gigawatt. I 2030 forventes dette tal at være vokset til et sted mellem 70 og 80 gigawatt.

Dette formoder Wind Europe, som samtidig forventer, at selvsamme vækst i høj grad vil blive båret af Storbritanien. Frankrig og Sveriges præstation på dette område har været yderst skuffende.

Files Dickson, der er direktør for brancheforeningen Wind Europe, udtaler følgende:

Vi forventer at der vil være årlige installationer på cirka 5-6 gigawatt om året. Storbritanien forventes at vokse meget på dette område, og Holland vil fortsat være et stort marked, der forøger deres installationer med minimum 1 gigawatt hvert år

Danmark bliver også nævnt som en positiv faktor i denne udvikling, hvor planerne om minimum tre nye budrunder på forskellige projekter bliver fremhævet som særdeles positivt.

Også Polen bliver lovprist for deres ambitioner omkring offshore vind. Giles Dickson siger således:

Polen er en ny, men meget ambitiøs, aktør på markedet. De har planer om at installere 10 gigawatt inden kalender viser 2040, hvor det første projekt til at imødekomme denne ambition vil blive installeret i 2025. Herudover ser vi også Tyskland som en kommende stærk aktør, der har planer om at udvide fra 6 til 15 gigawatt inden 2030.

Frankrig halter efter

Brancheforeningen finder det skuffende, at Frankrig endnu ikke har formået at installere en “stor” vindmøllepark offshore.

Frankrig har en ambition om at nå op på 5 gigawatt inden 2030. Dette finder brancheforeningen skuffende og uambitiøst. Giles Dickson udtaler følgende om Frankrigs indsats:

Der er endnu ikke truffet en beslutning omkring investeringen af de første runde offshore vindparker, der blev givet for en del år siden. De har endda siden fået genforhandlet priserne. Deres ambition om at nå op på 5 gigawatt inden 2030 er uambitiøst, da de kan gøre det meget bedre

Samtidig bliver Sveriges indsats på området betegnet som skuffende. Dette skyldes, at de har en gunstig kystlinje, men på trods af dette, har de kun installeret 200 megawatt.

Tak til Ibob
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe HP Blækpatroner.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…