Fred. Olsen Windcarrier Køber Seafox 5

D. 19.12.2018
Image: Seafox Press

Fred. Olsen Windcarrier har netop indgået en aftale med Seafox International Group, så Fred. Olsen nu ejer 51 % af jack-up-fartøjet Seafox 5. Det Singapore-baserede Keppel Offshore and Marine Ltd. ejer indirekte de resterende 49 % af fartøjet.

Even Larsen, CEO i moderselskabet Fred. Olsen Ocean, er en glad mand disse dage. Det er han, fordi Fred. Olsen Windcarrier har indgået en aftale med Seafox International Group, der gør, at Fred. Olsen nu ejer 51 % af jack-up-fartøjet Seafox 5.

Han fortæller, at Seafox er et skib, som er velegnet til at fungere i de dybeste farvande og ved yderst udfordrende havmølleparker over hele verdenen. Skibet er et kærkomment og perfekt supplement til deres nuværende flåde, mener han.

Bliver genforenet med Brave Tern og Bold Tern

Den nyligt indgåede aftale bevirker, at Seafox 5 bliver genforenet med Brave Tern og Bold Tern i Fred. Olsens offshores vind- og installationsflåde inden udgangen af året, hvor det vil komme til at indgå under selskabets kommercielle, tekniske og administrative ledelse.

Seafox 5 er et multifunktions- og selvdrevet DP2-konstruktionsfartøj, som arbejder på havmøllemarkedet for olie- og gasafvikling.

Den første opgave, som fartøjet skal på, er på Hohe See offshore Windprojekt i 2019, hvor det skal arbejde side om side med Brave Tern.

Kort om Seafox 5

Fartøjet har en samlet længde på 151 meter samt en bredde på 50 meter. Derudover er Seafox 5 udstyret med en 1.200 ton hovedkran, og skibet kan rumme op til 150 medarbejdere. Det fungerer i vanddybder på op til 65 meter.

Tak til Curvii.dk

Ovenstående artikel er kreeret med hjælp fra Curvii.dk. Tusind tak for hjælpen!

Hvis du ikke kender Curvii.dk, kan vi fortælle, at det er en webshop, der forhandler tøj til store piger.

Curvii.dk forhandler blandt andet mærker som Gozzip, Zhenzi og Junarose. Deres udvalg er altid stort og mangfoldigt - se for eksempel udvalget af Gozzip-tøj her: https://www.curvii.dk/maerker/gozzip

Relaterede indlæg
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…