Godt nyt angående inspektion af havmøllevinger Billede: Flickr

Godt nyt angående inspektion af havmøllevinger

Der er godt nyt i forhold til inspektion af havmøllevinger. En joint venture-aftale mellem Esvagt og Wind Power LAB reducerer vejrrisiko ved samt udgifter til fremtidige droneinspektioner af havmøllevinger. Det betyder, at inspektionerne fremadrettet bliver billigere, hurtigere og mere præcise.

Esvagt og Wind Power LAB har i joint venture-aftalen EWPL Ocean (ewplocean.com) udviklet offshore WTG Blade Assessment, der er et splinternyt servicekoncept for inspektion af havmøller, som både vil reducere vejrrisikoen, øge hastigheden af analysen samt forbedre inspektionerne væsentligt.

Som tingene er i dag, foretages inspektioner af vinger via et kamera på mølletårnets fundament enten ved hjælp af en drone fra CTV eller med helikopter samt fotograf. Disse tre løsninger er afhængige af godt vejr samt dyre specialister.

Sådan bliver fremtiden

Fremadrettet vil dronepiloter ombord på Esvagtss skibe fotografere vingerne i havmølleparken i vinterhalvåret forud for sommerens reparationsopgaver.

Efter 24 timer vil kunden have den første vurdering af servicebehovet, og efter en uge vil specialisterne ved Wind Power LAB sammen med kunstig intelligens have verificeret og grundigt analyseret servicebehovet.

Dette koncept har allerede vakt opmærksomhed blandt parkejere, havmølleproducenter, forsikringsselskaber og investorer.