MHI Vestas Forsyner Havmøllepark Med Endnu Større Vindmøller

D. 22.02.2019
Image: Pexels

MHI Vestas er blevet valgt som den foretrukne leverandør til Baltic Eagle havmølleparken. Dette gør de ikke blot med deres nuværende vindmøller op 9,5 MW, der pt. er verdens største vindmølle.

Faktisk er vindmøllerne blevet endnu større. Vingerne er nemlig blevet forlænget med fem meter, hvilket gør vingerne imponerende 85 meter lange. Dette giver vindmøllerne en rotordiameter på hele 174 meter.

Det udvidede vingefang kommer dog ikke til at påvirke vindmøllens vægt. Hver vindmølle kommer til at veje 35 tons, hvilket er samme vægt som de nuværende vindmøller.

Grunden til, at MHI Vestas er i stand til at levere større møller med samme vægt er, at de har optimeret den belastnings-minimerede designprofil, der ligger bag vindmøllens konstruering.

De nye og større vinger betyder, at dets bestrøgne areal vokser med 12 procent, sammenlignet med før, hvilket er yderst interessant for energiproduktionen.

Karsten Capion, der er chefkonsulent for Dansk Energi, udtaler følgende:

Ud fra elsystemets side, er det yderst spændende med endnu længere vinger, da det giver en mere stabil produktion af energi. Dette betyder også, at der vil være lavere omkostninger forbundet med ledninger, og et reduceret behov for fleksibilitet i forbruget og den øvrige produktion, udtaler Karsten Capion til Ingeniøren

Kommer til at forsyne knapt en halv million husstande

Havmølleparken Baltic Eagle, der kommer til at ligge i Østersøen ud fra Rügen, forventes at kunne forsyne 450.000 tyske husstande med strøm.

MHI Vestas skal levere og installere vindmøllerne i både 2022 og 2023, og er det tredje tyske offshore-vindprojekt, hvor de er leverandør. Havmølleparken Borkum Riffgrund blev for nyligt færdiggjort, og senere i år skal en anden havmøllepark, der er døbt Deutsche Bucht, installeres.

Den forestående Baltic Eagle park er udviklet af det spanske selskab Iberdrola, og forventes at få en samlet effekt på 476 MW.

Tak til Danish Skin Care

Vi takker Danish Skin Care for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Danish Skin Care kan du blandt andet læse alt om hudpleje.

Relaterede indlæg
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…