Nu har ‘Ocean Viking’ 356 migranter om bord - mangler et sted at lægge til

Nu har ‘Ocean Viking’ 356 migranter om bord - mangler et sted at lægge til

‘Ocean Viking’ har siden sidste fredag reddet 356 migranter. Endnu er det uvist, hvor det norske skib kan lægge til. De omkringliggende lande har indtil videre vendt tommelfingeren nedad.

Det norske skib ‘Ocean Viking’ har i de seneste dage reddet over 350 migranter, som var kommet i havsnød, da de forsøgte at krydse Middelhavet i gummibåde.

Dette meldte Læger uden Grænser samt den franske nødhjælpsorganisation SOS Mediterranee sent mandag aften.

‘Ocean Viking’ presses af nødhjælpshandlingen, da skibet kun er udstyret til at have mellem 200 og 250 personer om bord og lige nu kæmper for at finde et sted at lægge til.

Flere migranter blev reddet i sidste øjeblik

En stor del af de migranter, som nu er ombord på ‘Ocean Viking’, blev reddet i sidste øjeblik. Deres gummibåd var nemlig punkteret, og flere af dem var derfor allerede i vandet, da ‘Ocean Viking’ kom dem til undsætning.

Endnu uvist, hvor ‘Ocean Viking’ skal lægge til

På nuværende tidspunkt ved besætningen på ‘Ocean Viking’ ikke, hvor de skal lægge til. Italien har vedtaget en lov, som forbyder private redningsskibe at lægge til, hvilket udelukker det land, selvom ‘Ocean Viking’ befinder sig tæt herpå.

Også Malta har ‘Ocean Viking’ forsøgt at kontakte med henblik på at få lov at lægge til, men myndighederne her har også nægtet at tage imod migranterne. Her er årsagen, at migranterne ikke blev reddet i maltesisk farvand.

Samtlige migranter er blevet reddet ud for Libyens kyst, og ‘Ocean Viking’ har da også forsøgt at kontakte dette land, men indtil videre uden succes. Dermed er det endnu uklart, hvor ‘Ocean Viking’ lægger til.