Ny Energiklynge Rykker I Nye Midtjyske Rammer

D. 08.01.2019
Image: Pexels

Danmark har fået en ny klyngeorganisation i form af Energy Innovation Cluster.

Den nye klynge er en ny afdeling af Offshoreenergy.dk, og kommer til at arbejde videre på en stor del af det ting, der har været påbegyndt i Offshoreenergy.dk. Dog vil der også blive påbegyndt nye aktiviteter.

Det nye fokus skal i højere grad ligge på innovation inden for on- og offshorevind, olie, gas og integration af el i energisystemet. Hovedkontorets lokation ligger stadig i Esbjerg, men klyngen har nu åbnet endnu et kontor i Silkeborg.

Grunden til den midtjyske placering skal findes i regionens mange vindvirksomheder.

Over 12.000 danskere arbejder til dagligt i midtjyske virksomheder, der har aktiviteter inden for vindenergi. Derfor er en øget tilstedeværelse i Midtjylland helt oplagt for et nationalt innovationsnetværk som os. -Udtaler Glenda Napier, CEO hos Energy Innovation Cluster

Glenda Napier uddyber med følgende kommentar:

Det er vigtigt for os at være tæt på vores medlemmer. Vi er som klynge en neutral platform og mødested, der skal sikre Danmarks internationale førerposition indenfor energiproduktion igennem relevante innovationsaktiviteter, hvilket kræver tilstedeværelse på et nationalt plan. Silkeborg har udmeldt ambitioner om at markere sig yderligere som en vigtig lokation for vindenergi, og er vigtigt placeret i forhold til Midtjyllands store mængde af underleverandører, heriblandt særligt indenfor landvind. Dette har gjort Silkeborg til et oplagt valgt for os. -Glenda Napier

Energy Innovation Cluster har til formål at samle aktiviteterne i industriens innovative indsatser. Dette gør de ved at samle indsatsen på tværs af forskellige energiproduktioner, hvilket i sidste ende skal gavne de danske energi-virksomheders konkurrenceevne internationalt.

Energy Innovation Clusters adresse i Silkeborg bliver Lysbrohøjen 24, der ligger i Eksportens Hus. Samtidig melder organisationen ud, at de har planer om at etablere sig i Aalborg og København i løbet af året.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…