Olieprisen Er På Sit Højeste I 4 Måneder

D. 14.03.2019
Image:

Efter der i sidste uge skete et større fald i de amerikanske olielagre, er prisen på olie steget til et niveau, der ikke er set siden november 2018.

Olieprisen steg endnu en gang onsdag. Dette betød, at prisen på olie, både i USA og på aktiemarkedet, ramte sit højeste niveau i fire måneder.

Prisen på en tønde råolie steg onsdag, målt ud fra WTI-futuren, med 2,4 procent, hvilket fik den op på 58,26 dollars. Sidst prisen var så høj, var helt tilbage d 13. november. I skrivende stund ligger prisen på en tønde WTI olie på 58,42 dollars, imens prisen for en tønde olie fra nordsøen ligger på 67,79 dollars.

Den høje pris skete som et resultat af et overraskende stort fald i de amerikanske olielagre i forrige uge. Lageret for råolie oplevede et fald med næsten 3,9 millioner tønder. Dette var en stor overraskelse for økonomerne, der tværtimod havde forventet en stigning i lagrene på 3 millioner tønder.

Benzinlagrene gik ligeledes tilbage, hvor der var et fald på 4,6 millioner tønder, hvilket er markant mere end det forventede fald på 3 millioner tønder.

Ritterbusch & Associates kommenterer følgende i The Wall Street Journal:

“Vi anser den store reduktion i det amerikanske råolie og benzin udbudsoverskud som positivt, hvilket kan hjælpe til at fastholde støtten til WTI-prisen, så den fortsat vil ligge sikkert over niveau på 55 dollars, også i en længere periode, end vi havde forventet. Dette sker på trods af, at den globale risikoappetitet så småt begynder at falde”

I efteråret oplevede prisen på råolie et stort dyk, hvilket indebar et fald fra 76,41 dollars pr. tønde til beskedne 42,53 dollars pr. tønde. Dette store fald skete fra starten af oktober og frem til d 24. december. Et fald på svimlende 44 procent på under 3 måneder. Siden er prisen igen steget med 37 procent.

Tak til Net2Kompagniet
Tak til Net2Kompagniet for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Net2Kompagniet sælger og monterer vinduer.

Relaterede indlæg
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…
Der er bare visse symboler, som er unægteligt er en fast del af kristendommen og kirkerne …
Santa Maria og Emma Mærsk er klassiske eksempler på en gammel tradition indenfor søfarten …
Du kan selvfølgelig flyve til Færøerne, men hvis du vælger samme transportmetode som vikin…
Du har sikkert hørt et skib tude i tåget vejr, men ved du egentligt hvor et skib tuder i t…