Ørsted Opstiller Verdens Største Mølle I USA

D. 02.10.2019
Image: Canva

Den kommer til at have imponerende højde på 260 meter over havets overflade, en kapacitet på hele 12 MW, og være verdens største vindmølle, når Ørsted i 2022 skal opstille deres GE Renewable Energy’s Haliade-X 12 MW vindmølle. Vindmøllerne skal opstilles i 2 vindmølleparker på havet, der ligger ud fra kysten fra Maryland og New Jersey i USA.

Som bekendt er USA langt fra kendt for at være den største klimaforkæmper, hvorfor de i høj grad også er langt bagud i forhold til vindenergi. Dog forsøger de nu at indhente noget af det forsømte ved at etablere parker langs den østkysten i USA.

I alt har syv stater planlagt at etablere parker, der skal ende med at producere en samlet mængde af energi på 20 GW før 2035. Sådan lyder det fra en af underleverandørerne, nemlig danske Ørsted.

“Vi glæder os meget til at introducere den nye generation af havvindmøller til markedet. I en lang årrække har vi hos Ørsted været pionerer, når det kommer til komme med ny teknologi og leverandørere til markedet. Dette har været yderst afgørende for at reducere omkostningerne for elektricitet.

I dag er havvind i høj grad en konkurrencedygtig kilde til bæredygtig energi, der er afgørende for at lande og stater er i stand til at nå deres klimamål. Herudover skaber det også langvarig og holdbar økonomisk aktivitet,” Sådan udtaler Martin Neubert, der er administrerende direktør i Ørsted Offshore.

“Vi er naturligvis utroligt glade for at blive valgt som den foretrukne leverandør til den største og mest kraftfulde vindmølle på markedet,” Udtaler Jerome Pecresse, der er CEO i GE Renewable Energy.

Ørsted har indtil videre aftaler om at opstille vindmølleparker for Maryland, New Jersey, Rhode Island, New York og Connecticut. Parkerne vil i alt have en kapacitet på 2,9 GW. De forventes at stå klar i løbet af 2024.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage kjoler.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…