Raffinaderi Genåbnes I Forbindelse Med 2020-krav

D. 14.03.2019
Image: Pexels

Et tysk raffinaderi, som ikke er blevet benyttet i årevis, skal igen åbnes og benyttes. En aftale med en ny kunde om at producere lavsvovlholdigt brændstof i forbindelse med de nye 2020-krav skal findes som årsagen til genåbningen. Rygter indikerer, at den nye kunde er giganten Shell.

De forestående svovlkrav for år 2020 Shell og hollandske HES International til at genåbne et ellers lukket tysk olieraffinaderi, der ikke er blevet benyttet siden 2011. Sådan siger kilder til Reuters.

Svovlkravene for 2020 indebærer, at skibe kun må sejle på brændstof, der maksimalt indeholder 0,5% svovl. Dette er kun undtaget, hvis skibet har en scrubber installeret. Mange anser kravene i 2020 som en kæmpe begivenhed i olieindustrien, hvor nogen mener, at det endda er den største i adskillige år.

En talsperson fra HES International beretter, at det tyske raffinaderi, ved navn HES Wilhelmshaven Tank Terminal, er ved at få installeret en vakuumdestilleringsenhed, der skal gøre det muligt at producere lavsvovlsholdigt brændstof.

Ifølge HES International har selskabet indgået en tolling-aftale med en kunde, der altså angiveligt skulle være Shell. Shell vil i dette tilfælde selv levere råolien og varetage slutproduktet.

HES International erhvervede sig raffinaderiet tilbage i 2011, men det har altså lagt ubenyttet hen i adskillige år pga. hård konkurrence på markedet.

HES International er i skrivende stund ejet af investeringsselskabet Riverstone sammen med fonden Carlyle.

Relaterede indlæg
Containerskibe er de absolut største i verden, og bruges hver dag til at transporterer et …
Spansk-Tyske Siemens Gamesa, der er en af verdens førende vindmølleproducenter, har for ny…
Den konflikt, der har foregået mellem Ukraine og Rusland, har efterhånden stået på i flere…
Vestas har for nyligt fået bekræftigelse på, at de er blevet valgt til at levere en række …
Den kommer til at have imponerende højde på 260 meter over havets overflade, en kapacitet …
Siemens Gamesa oplever for tiden hård konkurrence på sine fastlands-aktiviteter, hvilket n…
‘Ocean Viking’ har siden sidste fredag reddet 356 migranter. Endnu er det uvist, hvor det …