Raffinaderi Genåbnes I Forbindelse Med 2020-krav

D. 14.03.2019
Image: Pexels

Et tysk raffinaderi, som ikke er blevet benyttet i årevis, skal igen åbnes og benyttes. En aftale med en ny kunde om at producere lavsvovlholdigt brændstof i forbindelse med de nye 2020-krav skal findes som årsagen til genåbningen. Rygter indikerer, at den nye kunde er giganten Shell.

De forestående svovlkrav for år 2020 Shell og hollandske HES International til at genåbne et ellers lukket tysk olieraffinaderi, der ikke er blevet benyttet siden 2011. Sådan siger kilder til Reuters.

Svovlkravene for 2020 indebærer, at skibe kun må sejle på brændstof, der maksimalt indeholder 0,5% svovl. Dette er kun undtaget, hvis skibet har en scrubber installeret. Mange anser kravene i 2020 som en kæmpe begivenhed i olieindustrien, hvor nogen mener, at det endda er den største i adskillige år.

En talsperson fra HES International beretter, at det tyske raffinaderi, ved navn HES Wilhelmshaven Tank Terminal, er ved at få installeret en vakuumdestilleringsenhed, der skal gøre det muligt at producere lavsvovlsholdigt brændstof.

Ifølge HES International har selskabet indgået en tolling-aftale med en kunde, der altså angiveligt skulle være Shell. Shell vil i dette tilfælde selv levere råolien og varetage slutproduktet.

HES International erhvervede sig raffinaderiet tilbage i 2011, men det har altså lagt ubenyttet hen i adskillige år pga. hård konkurrence på markedet.

HES International er i skrivende stund ejet af investeringsselskabet Riverstone sammen med fonden Carlyle.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…