Rønne Havn jubler over mulig kæmpe havmøllepark ved Kriegers Flak Billede: Flickr

Rønne Havn jubler over mulig kæmpe havmøllepark ved Kriegers Flak

For nyligt besluttede Energiforligskredsen, ifølge Klima- og Energiministeriet, at en kommende kæmpe havmøllepark enten skal ligge ved Kriegers Flak ud for Sjællands Østkyst og meget tæt på Bornholm, eller i Nordsøen ud for Ringkøbing. Rønne Havn jubler over denne melding.

Det er ikke længe siden, at havnen i Rønne blev udvidet, så den nu er i stand til at håndtere tungt projektmateriel relateret til offshore-vind-markedet. Særligt derfor hilser Rønne Havn muligheden for en vindmøllepark nær Bornholm yderst velkommen.

Rønne Havn A/S, som driver Danmarks østligst beliggende forsyningshavn og erhvervshavn, mener, at Nordsøen længe været ’first mover’ på havmølle-området, men at tiden nu er kommet til at få den østlige del af Danmark med på dette felt, så erhvervsaktiviteter og beskæftigelseseffekt kan blive geografisk spredt.

Derfor håber de i Rønne Havn meget på, at den kommende kæmpe havmøllepark placeres i Kriegers Flak ud for Sjællands østkyst og meget tæt på Bornholm.

Kriegers Flak er et af tre lovende havmølleprojekter

Kriegers Flak er det første af i alt tre lovede havmølleprojekter, som etableres frem mod 2030. Først blev der udvalgt fire mulige områder, som ingeniørvirksomheden Cowi har screenet. På nuværende tidspunkt er disse fire blevet reduceret til to

Hver af de tre havmølleparker bliver på minimum 800 megawatt, hvilket, ifølge ministeriet, kan levere strøm til omkring 800.000 danske husstande.