Siemens Gamesa Afskediger 152 Medarbejdere

D. 07.06.2019
Image: Jumpstory.dk

En udsætning af de to havmølleparker, der er døbt Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, medfører nu konsekvenser i den nordjyske by Aalborg. Sådan skriver mediet Nordjyske Stiftstidende.

Siemens Gamesa står til at skulle levere selve møllerne til de to vindmølleparker, hvilket tegner sig for en stor mængde af aktivitet på koncernens fabrik i Aalborg. Udskydelsen betyder rundt regnet, at fabrikken er nødsaget til at afskedige hele 152 medarbejdere.

De 152 medarbejdere dækker over 28 fastansatte og 124 kontraktansatte, der altså ikke får forlænget deres kontrakt med virksomheden.

“Vi er nødt til at tilpasse os for fortsat at være i det øverste felt på markedet. Derfor er en løbende justeringer af organisation både nødvendig og naturlig,” udtaler Henrik Hedegaard, Fabrikschef for Siemens Gamesa i Aalborg.

Tilbage i december 2018 besluttede energiklagenævnet, at der skal udarbejdes et tillæg til den første miljøvurdering for de to havmølleparker. Den nye afgørelse kom efter en række meget kraftige og alvorlige protester fra borgerne.

Som konsekvens af dette besluttede Vattenfall at udsætte projektet af havmølleparkerne i tre år.

“Udsættelsen er alvorlig og betydelig for både os selv og vores leverandørere. Derfor er vi naturligvis langt fra begejstrede for beslutninge,” Udtaler Michael Simmelsgaard, Landechef for Vattenfall Danmark.

Tak til Citatplakat
Tak til Citatplakat for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Citatplakat kan du blandt andet købe design plakater

Relaterede indlæg
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…
Der er bare visse symboler, som er unægteligt er en fast del af kristendommen og kirkerne …
Santa Maria og Emma Mærsk er klassiske eksempler på en gammel tradition indenfor søfarten …
Du kan selvfølgelig flyve til Færøerne, men hvis du vælger samme transportmetode som vikin…
Du har sikkert hørt et skib tude i tåget vejr, men ved du egentligt hvor et skib tuder i t…