Ukraine Får Tre Skibe Tilbage Fra Rusland

D. 13.12.2019
Image: Jumpstory.dk

Den konflikt, der har foregået mellem Ukraine og Rusland, har efterhånden stået på i flere år. Dog tyder det nu på, at tingene mellem de to lande ikke længere er lige så anspændt. Rusland vil nemlig levere 3 skibe tilbage, der har været beslaglagt i godt tre år.

Ifølge et russisk medie, der hedder Interfax, er handlingen et forsøg på at nærme sig en løsning på den lange konflikt. Mediet skriver blandt andet følgende:

“I overensstemmelse med aftalen med Ukraine, så bliver tre ukrainske skibe, der har været beslaglagt, leveret tilbage til Ukraine via slæbetov. Skibene vil blive transporteret til havnen i Kertj til et aftalt sted, hvor de vil blive overdraget”

Skibene, der nu bliver returneret, er to bevæbnede skibe og en enkelt slæbebåd.

Da skibene blev beslaglagt, så var det ikke kun skibe, der blev taget til fange. Også 24 ukrainske sømænd blev taget til fange, der dog fik lov til at vende tilbage til Ukraine i september. Dette skete i forbindelse med en fangeudveksling.

Ukraine er ikke alene om at få beslaglagt skibe. De har selv beslaglagt et russisk tankskib tilbage i sommers, der har været med til at få de tre ukrainske skibe tilbage.

Der er for nyligt blevet afholdt et topmøde, hvor Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine har deltaget. Mødet er opsat for at diskutere forskellige måder, hvorpå konflikten mellem de to sidstnævnte lande kan løses.

Topmødet var kun muligt, fordi de to lande allerede har gjort store fremskridt og har mindsket de spændinger, der har været i mellem de to lande. Mange anser Ukraines nye præsident, Volodimir Zelenskij, for at være en af de helt store drivkræfter bag initiativerne, der skal føre til fred.

Konflikten har på nuværende tidspunkt varet i over fem år. Det hele startede med, at en række prorussiske separatister rev sig løs fra Ukraine, hvor de samtidig erklærede sig som selvstændige. Konflikten har medført, at intet mindre end 13.000 liv er gået tabt.

Siden oktober har det ukrainske militær og separatisterne trukket sig tilbage fra en række nøglepositioner ved frontlinjen, der ellers har været hårdt trukket op.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde produkter fra Ergobaby 360 derinde.

Relaterede indlæg
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…