Vestas Opruster I Rusland

D. 07.06.2019
Image:

Danske Vestas har indgået et memorandum of understanding med den russiske virksomhed Rusnano. Et memorandum of understanding er en form for ikke-bindende aftale.

Aftalen lyder på, at begge parter skal vurderer mulighederne for lokal produktion af vindmøller, samt hvorvidt Rusnano kan bidrage med teknologi til Vestas’ vindmøller.

“Vi udbygger vores førende position på det russiske marked med dette samarbejde med Rusnano. Dette memorandum of understanding viser i høj grad, at vi har en langsigtet strategi for at være førende inden for ekspansionen af vedvarende energi i Rusland. Denne aftale er endnu et godt eksempel på, hvordan Vestas samarbejder med virksomheder som Rusnano om at udvikle løsninger, som også er positive for lokalsamfundet i form af investeringer og jobs, der ligeledes fremmer den grønne agenda,” udtaler Anders Runevad, der er CEO hos Vestas.

Denne nye aftale kommer i kølvandet af, at Vestas allerede er indtrådt som teknologipartner i Wind Energy Development Fund, der er stiftet af Rusnano i samarbejde med det finske selskab Fortun. Fonden har bundet sig til at opstille 2 GW vindmøllekapacitet i Rusland inden år 2023.

Relaterede indlæg
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…
I Kattegat finder du lidt øst for Sæby en perle på omkring 118 km2. Det er øen Læsø, der e…
Der er bare visse symboler, som er unægteligt er en fast del af kristendommen og kirkerne …
Santa Maria og Emma Mærsk er klassiske eksempler på en gammel tradition indenfor søfarten …
Du kan selvfølgelig flyve til Færøerne, men hvis du vælger samme transportmetode som vikin…
Du har sikkert hørt et skib tude i tåget vejr, men ved du egentligt hvor et skib tuder i t…